Comunicat de presă

ANTER si ANCAAR fil. Craiova implementeaza în parteneriat în perioada 1.08.-30.09.2019 în Craiova, Proiectul “ Solidarity is the new step” , Proiect finanțat de către Comisia Europeană prin intermediul programului Corpul European de Solidaritate.
“Solidarity is the new step” implica în premieră ca și voluntari, tineri cu tulburare în spectrul autist, alaturi de tineri voluntari tipici. Proiectul presupune renovarea / reamenajarea unor spații pentru tineri (în cadrul centrului de zi al ANCAAR fil. Craiova, dar si în cadrul Casei de Cultură a Studenților). Vor fi astfel implicați 15 tineri cu tulburare în spectrul autist și 15 tineri tipici din comunitate în a-și amenaja astfel spațiile dorite, dând startul activităților de tineret în Craiova care să vină direct de la ei și pe care tot ei să le coordoneze și implementeze.Fiind un proiect de solidaritate ne așteptăm ca prin intermediul lui să dăm un bun exemplu în comunitate, și anume că acolo unde este implicare se poate. Dacă ne adunăm tineri, părinți, bunici, sponsori etc. putem realiza proiecte cu adevărat impact în comunitate.
Acest proiect vine și în contextul candidaturii Craiovei la Capitală a Tineretului, urmând ca pe parcursul proiectului să existe diverse activități și evenimente în comunitate de conștientizare a problemelor tinerilor cu TSA.
În zilele noastre mulţi oameni ştiu câte ceva despre autism dar foarte puţini înţeleg exact ce înseamnă viaţa de zi cu zi a unei persoane cu autism. Înţelegerea acestor persoane ar fi primul pas în crearea unei societăţi mai incluzive şi mai accesibilă-tolerantă. O societate în care drepturile acestor persoane sunt respectate, iar ei sunt trataţi ca adevăraţi cetăţeni europeni cu drepturi şi libertăţi este idealul către care tind să aspire părinţii acestor copiişi profesioniştii care lucrează zilnic cu ei.
Pentru mai multe relatii :
Madalina Georgiana LONTOS – ANTER Asociation – Address: Strada Sperantei, 94, Balta Verde, Podari 207466 Dolj, Romania T: 0040 762 923 128 –
e-mail: anter.craiova@yahoo.com, web: www.asociatiaanter.ro facebook: https://www.facebook.com/anter.craiova?fref=ts

Photo by Jon Tyson on Unsplash

68243856_10219628455570524_7879938955662065664_n

Infopack Solidarity is the new step

Solidarity is the new step