Scopul proiectului este de a promovara in comunitatile partenere incluziuniunea sociala prin sport. Obiectivele proiectului sunt setate pe durata de 12 luni,fiind bazate pe un model “win-win” pentru toate grupurile implicate: – Pentru 24 voluntari SEV:dezvoltarea de competente de baza utile angajarii si adoptarii unui stil de viata mai activ pe parcursul a 3 luni stagiu – Pentru grupul tinta (25 tineri/stagiu=100):dobandirea deprinderii de a practica constant activitati sportive pe de o parte, iar de cealalta parte de inluziune sociala – Pentru 9 asociatii partenere:dezvoltarea unui model de bune practici in promovarea incluziunii sociale prin sport si cresterea capacitatii organizationale legate de implementare proiecte E+ – Pentru comunitate(min 200 persoane/stagiu): cresterea gradului de constientizare in randul comunitatii cu privire la valorile europene, cu focus pe acceptarea celuilalt, pe parcursul celor 12 luni Nevoile adresate de proiect pentru: – partenerii din Ro:nevoia de a asigura continuitatea si dezvoltarea rezultatelor obtinute pana in prezent privind integrarea sociala (ex: SEV Restart, ST Express yourself), nevoia de dezvoltare profesionala – partenerii internationali: nevoia cresterii notorietatii, nevoia de cooperare cu organizatii ce activeaza in acelasi domeniu si schimb de know how; nevoia diversificarii oportunit de invatare pt tinerii din comunitate – voluntarii SEV – grup tinta:nevoia de integrare sociala,de inlaturare bariere mentale,de oportunit de invatare – comunitate:nevoia unui mediu multicultural,de constientizare a nevoii miscarii fizice si oportunitatile oferite in oras Profilul voluntarului Be Fit este cel au unui tanar (varsta cuprinsa intre 18 si 30 ani), vorbitor de limba engleza la nivel conversational (min B2), cu abilitati de organizare, disponibilitate de a lua parte la intregul stagiu, apt din punct de vedere medical in a desfasura activitatile prevazute, responsabilitate in munca – aspect care sa reiasa din activitatile intreprinse in trecut, care nu au mai desfasurat un stagiu SEV. Structura activitatilor pt A1/A2 si scopul lor 1. “Activitati sportive si promovarea incluziunii prin sport” A1/“Ateliere de promovare a miscarii fizice si incluziune prin sport” A2 Scopul acestor activitati este acela de a prmova in randul tinerilor importanta/necesitatea miscarii fizice,si alte comportamente cu impact pozitiv asupra sanatatii fizice&mentale. Totodata prin activitatile sportive ce se vor intersecta in cadrul unor competitii cu echipe mixte,&prin sesiunile cu metode de incluziune(Joc de rol–Step in my shoes,Studiu de caz, Interviuri,Teatru forumetc),se va atinge componenta centrala a stagiilor si anume cea a incluziunii sociale si acceptarea celuilalt 2. “Eveniment public de diseminare/constienetizare” Scopul acestei activitati este acela de a face cunoscute rezultatele proiectului, de a oferi tinerilor sansa de a impartasi experienta avuta (pe de o parte a celor din PMT,iar de cealalata parte a celor nedefavorizati)de a interactiona impreuna,de a disemina bunele practici in comunitate si de a asigura o mai mare vizibilitate a activitatii de voluntariat in comunitate.In astfel de evenimente de bazam pe o serie de parteneri locali,cat si pe prezenta media pentru a ajunge cu mesajul nostru la un grup cat mai mare din comunitate 3. “Spatiu pentru pregatire activitati de catre voluntari” Scopul acestor sesiuni este pentru a oferi vol SEV timpul necesar selectarii&pregatirii activitatilor,astfel incat acestea sa se plieze cat mai mult pe nevoile grupurilor tinta.Asigura calitatea activitatilor implementate &posibilitatea adaptarii acestora din mers pe parcursul stagiului 4. “Sesiuni suport:intalnire organizatorica,curs limba romana,mentorat etc” Agenda a fost gandita in a oferi diverse spatii suport pentru voluntari,astfel incat acestia sa poata dobandi un set de competente utile ulterior in tranzitia lor de la NEETs la piata muncii/ sistem superior de educatie

Be FIT E+/KA1 prin care se reunesc un nr de 9 asociatii (8SO si 1HO-ANTER) (UE/EECA/MEDA) ce vor implementa 4 mobilitati de invatare EVS, ambele gazduite in Craiova/Ro.La cele 4 mobilitati de voluntariat transnational vor participa in total 32 tineri din

SP/IT/RU/GE/JO/UK/FR/D A1: 04/06/2018 – 01/09/2018 (3 luni/8 voluntari EVS)

JO/FR/PT/UK A2: 04/06/2018 – 01/09/2018 (3 luni/4 voluntari EVS)

IT/GE/RU/SP A3: 10/09/2018 – 08/12/2018 (3 luni/4 voluntari EVS)

IT/GE/RU/SP A4: 10/09/2018 – 08/12/2018 (3 luni/8 voluntari EVS)

Be Fit